Izrada vodovodnih i dovodnih instalacija

u1Danas se udobnost stanovanja ne može ni zamisliti bez obilne potrošnje vode za održavanje čistoće, za ispiranje zahoda, za kupanje itd. Ipak, odnos prema vodi počinje se mijenjati i voda postaje dragocjena, a o štednji vode na svakom mjestu pa i u objektu sve se glasnije raspravlja.

 

 

Kućni priključak i vodomjer

Kućni priključak ili spojni vod je najvažniji dio vodovodne instalacije objekta i predstavlja njegovu vezu s mjestom opskrbe vodom. Na kućni priključak se nastavlja glavna razvodna mreža (najčešći je donji razvod), iz koje se odvajaju vertikale koje dalje pomoću grana dovode vodu do pojedinih izljevnih mjesta, odnosno trošila (sanitarnih predmeta).

Kućna vodovodna mreža

Osnovno pravilo kod postavljanja cijevi vodovodne instalacije u objektu je da one uvijek budu u vodoravnim ili okomitom pravcu, a sve promjene pravca pod pravim kutem. Radi zornog i preglednog prikaza vodovodne mreže u objektu obvezno se daje aksonometrijska shema koja povezuje kućnu kanalizaciju od mjesta priključka na komunalni vodovod do svih izljevnih mjesta u objektu.

Vodoravna razvodna mreža u objektu može biti donja, gornja ili kombinirana.Naši zadovoljni klijenti

part_hrt part_hrz part_hsum part_mbo part_vpszg

i još mnogi drugi….

benic logo bijeli

Zagreb, Loborska 10 / Tel: 01/3098-454 / Fax: 01/8894-253 / Mob: 098/1617-857 / E-mail: benic.vodoinstalacije@gmail.com

Vodoinstalaterska radionica Benić © 2016 • Sva prava zadržana
top
design:DzDesign